Hlavní obsah

Vladimír Darjanin: Získáváme na prestiži

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Dvořákova Praha získává stále větší respekt a ohlasy. Svědčí o tom zájem a vysoká účast návštěvníků. Festival začíná v pátek 20. 8. a je nabitý bohatým programem. Pořadatelé prozradili, že pro příští ročník se chystá mnoho změn.

Foto: ČTK

Vladimír Darjanin stojí v čele Dvořákovy Prahy už tři roky.

Článek

Dvořákova Praha, která začíná 20. 8., je mladý festival. Jak se liší třetí ročník od dvou předcházejících?

Od začátku jsme si předsevzali určitá kritéria. Postupně je plníme a každý rok v rámci inovace něco přidáme. Letos to jsou hvězdy na Mánesově mostě a komorní koncerty v Českém muzeu hudby.

Jak se osvědčilo loňské zavedení ceny Antonína Dvořáka?

Myslím, že velmi. Festival dostal další rozměr a získal na určité prestiži nejenom doma, ale také v zahraničí. Letos cenu získal klavírista profesor Ivan Moravec. Jsem tomu velmi rád.

Co byste vyzdvihl z programu letošního ročníku?

Já se těším na všechny koncerty, které máme na programu. Velmi se těším na interpretace Dvořákovy hudby v podání Budapešťského festivalového orchestru, salcburského Hagenova kvarteta nebo Královské vlámské filharmonie z Belgie a také na koncert rakouské Cameraty Salzburg s čistě mozartovským programem a s naší sólistkou sopranistkou Kateřinou Kněžíkovou.

Připravujete nějaké novinky na příští ročník festivalu?

Přirozeně ano. Nejdůležitější novinkou bude posun festivalu do září. V roce 2011 začneme 8. září, tedy v den narození Antonína Dvořáka. Dramaturgie příštího ročníku bude ovlivněna i 170. výročím narození tohoto největšího českého skladatele. Máme samozřejmě připravený už téměř celý program, ale to prozradíme příště. Děkujeme všem návštěvníkům za zájem o festival Dvořákova Praha, který si rok od roku získává stále věští respekt.

Reklama

Související témata:

Související články

Rockové Probuzení jara na Nové scéně

Prázdninovou nabídku divadelních představení v metropoli obohatí 24. a 25. 8. (od 20.00) pozoruhodný muzikál Probuzení jara, který na Nové scéně Národního...

Výběr článků

Načítám