Hlavní obsah

Vladimir 518 s PSH či Boris Carloff vystoupí na „malých” Andělech

Novinky, Stanislav Dvořák

Udílení Žánrových Cen Anděl, které předchází udílení hlavních Andělů, se koná 17. května v pražském Lucerna Music Baru. Bude přístupné zdarma.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boris Carloff

Článek

Na udílení cen vystoupí také Vladimir 518 s PSH, Boris Carloff a dvojnásobný držitel Anděla skupina Žamboši. Role moderátora se ujme hudebník Honza Křížek.

„Vyhlášeni budou vítězové v deseti žánrových kategoriích. Akce je veřejně přístupná a neplatí se na ni vstupné, takže přijměte naše pozvání a buďte u toho,” řekla za pořadatele Zdena Selingerová.

Foto: Tomáš S. Polívka

Po letech spoluprací se David Dorůžka vrátil k vlastnímu projektu.

Na příznivce menších žánrů nezbyl na hlavním andělském ceremoniálu prostor, a tak se udílejí zvlášť. Letos jsou např. v kategorii Alternativní hudba nominováni Cermaque a Iamme Candlewick, Martin Evžen Kyšperský a Jarda Svoboda, v kategorii Elektronika dné, Himalayan Dalai Lama a Midi Lidi, ve Folku & Country Jablkoň, Jan Řepka a Martina Trchová, v Hard & Heavy pak

Demimonde, Master's Hammer nebo Necrocock.

V Hip-hopu se utkají Prago Union, Pio Squad a MC Gey, v kategorii Jazz & Blues David Dorůžka, Vertigo a Vilém Spilka Quartet a v Punku & Hard core Kovadlina, Resurgo a Ucházím. Ve World music jsou nominováni Jitka Šuranská, Jiří Slavík nebo Ridina Ahmedová & Petr Tichý.

Reklama

Výběr článků

Načítám