Hlavní obsah

Vivaldianno je prý kuře z luxusní restaurace, které se chystá na turné

Právo, Jaroslav Špulák

Úspěšný projekt Vivaldianno MMVIII, za kterým stojí činorodý muzikant a skladatel Michal Dvořák a houslista Jaroslav Svěcený, bylo o minulém víkendu představeno na Sázavafestu v Kácově.

Foto: Kateřina Šulová , ČTK

Jaroslav Svěcený je jedním ze dvou protagonistů Vivaldianna.

Článek

Bylo to jeho první festivalové zpracování vůbec a mladým divákům se kromě dvou protagonistů při něm předvedla i řada hostů, včetně Radima Hladíka a jeho skupiny Blue Effect, zpěvačky Lenky Nové, kapely Nightwork, hráče na didgeridoo Aleše Doležálka, rapera Henryho D a dalších.

Rozhodně to nebylo poslední letošní velké připomenutí Vivaldianna. Již 19. září vyrazí ve své velké koncertní verzi na turné. „Prodali jsme více než dvacet tisíc cédéček a máme za sebou několik vyprodaných koncertů. Tím pádem jsme si mohli pro příští turné dovolit větší sály, větší soubor i větší smyčcový orchestr,“ řekl Právu Michal Dvořák.

Vivaldianno Tour 2010 začne v Městském divadle v Krnově. Kromě tří koncertů na Slovensku bude putovat po českých sálech a divadlech až do 20. listopadu, kdy se zastaví ve Zlíně. Na 30. říjen je naplánovaný koncert do pražské Tesla Areny.

Během vystoupení samozřejmě zazní skladby, které do Vivaldianna patří. Podle Michala Dvořáka ale zřejmě dojde i na premiéru některých nových.

Připravují se podklady k nové desce

„Jde to hrozně pomalu, ale když se to povede stihnout, chtěli bychom představit tři nové věci, které chystáme už pro naši další desku. Bude to fragment z Musorgského Obrazárny, mám také rozdělané Requiem od Mozarta, které bude v porovnání s původní verzí překvapivě jiné, a ještě něco od Bacha.

Zpracovávám i kousek Novosvětské od Dvořáka, ale to do začátku turné určitě nestihnu dokončit. Když to půjde dobře, naše nová deska vyjde příští rok. Jak nás ale znám, tak to nestihneme,“ přiznal Dvořák. Přes velice vlídné přijetí, které se Vivaldiannu od mladého publika na Sázavafestu dostalo, je si Dvořák vědom toho, že jeho a Svěceného projekt není mezi všemi muzikanty chápán jako seriózní hudební počin.

„O Vivaldiannu se říká, že je to kuře stokrát jinak. My se ale to kuře snažíme připravit tak, aby chutnalo jako v luxusní restauraci,“ dodal na vysvětlenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Divadlo na vodě s bratry Mašíny

Pohřeb Milana Paumera stal se nechtěnou kulisou nejnovější inscenace Mašíni cestou samurajů Divadla na vodě na Baťově kanálu od Otrokovic po Skalicu. Scénář...

The Cult v Praze: lekce ryzího bigbítu

Britští The Cult, označovaní za jednu z nejpodceňovanějších kapel v dějinách rocku, v úterý v pražské Arše předvedli, v čem tkví jejich nezpochybnitelná síla...

Výběr článků

Načítám