Hlavní obsah

Vítězové Eurovize Måneskin už jsou v Česku. Večer vystoupí na Rock for People

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská rocková skupina Måneskin dorazila do Čech. Vítězové letošní Eurovize budou hlavním magnetem úvodního dne festivalu Rock for People Hope. Ve Festivalparku v Hradci Králové vystoupí už v pátek po desáté hodině večerní.

Foto: Profimedia.cz

Italská rocková skupina Måneskin dorazila do Čech.

Článek

Festival bude pokračovat celou sobotu až do noci. Celkem se představí na tři desítky zahraničních i tuzemských interpretů.

Letošní ročník tradičního festivalu Rock for People (RfP) byl kvůli proticovidovým opatřením přesunut na příští rok. Festival s podtitulem Hope – Naděje je jeho úspornější alternativou. Navštívit ho může maximálně sedm tisíc lidí.

Kromě Italů, kteří na Eurovizi zaujali glamrockovou vizáží, dorazí švédští The Hives, texaské duo Missio, švédská indie rocková formace Mando Diao či pražská skupina John Wolfhooker. Na programu jsou také Imminence, Redzed, PSH a další.

Začíná Rock for People s Måneskin, The Hives a Mando Diao

Kultura

„Překvapil nás nabitý program letošního roku. I přes opatření, která kvůli covidu-19 musejí být zavedena, si festival zatím naplno užíváme. Díky skvělé organizaci je tu čistý kemp, toalety i celý areál. Ceny jídla a pití v areálu jsou velmi příjemné a od hot dogu, pizzy až po křupavé brouky si tu každý přijde na své,“ shrnula první dojmy z Festivalparku Michaela Hradecká z Harrachova, která na festival vyrazila s kamarádkou.

RfP Hope je vůbec prvním festivalem na světě, který bude jednu ze scén pohánět vodíkem. Postará se o to vodíkový generátor H2BASE. Za vývojem této čisté ekologické technologie stojí čeští inženýři ze společnosti DEVINN.

Na průběh akce i dodržování pořádku v okolí festivalu budou podle mluvčí policie dohlížet policisté. Zaměří se zejména na dopravu, včetně nepožívání alkoholu či jiných návykových látek u řidičů.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám