Hlavní obsah

Viktor Preiss má zdravotní potíže, zrušil premiéru

Právo, Radmila Hrdinová

Herec Viktor Preiss odstoupil z příprav inscenace hry Joe Penhalla Dumb Show v pražském Divadle Ungelt. Premiéra měla být tento čtvrtek. Důvodem jsou hercovy zdravotní potíže.

Článek

"Je mi to velmi líto, protože příprava nebyla poznámenána žádnými rozpory a vše nasvědčovalo, že vznikne další krásná herecká inscenace," řekl Právu ředitel Ungeltu Milan Hein.

"Viktor Preiss mi sdělil, že inscenaci opouští z osobních důvodů a vnitřních problémů. Herci jsou křehká stvoření, takže to chápu. Na druhé straně musím požadovat alespoň částečnou náhradu nákladů na inscenaci, tj. na zaplacení autorských práv, kostýmů, scény a odvolaných představení. Je mi to nepříjemné, ale Ungelt je soukromé divadlo a nemám jinou možnost," dodal Hein.

Podle předběžných odhadů může částka činit až několik set tisíc korun. V inscenaci, kterou zkoušel režisér Lukáš Hlavica, měl hrát Preiss spolu se svým synem Martinem a Lucií Vondráčkovou. "Viktor mi sám nabídl, abych inscenaci přeobsadil, ale to se mi nezdá možné. Ungelt je divadlo postavené na konkrétních hercích v rolích pro ně vybraných, takže o přeobsazení neuvažuji," řekl dále Hein. Podle informací Práva skončil Viktor Preiss s psychickými i fyzickými problémy v nemocničním ošetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám