Hlavní obsah

VIDEO: Tomáš Klus složil pro film Anglické jahody písničku Chybíš mi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Anglické jahody se už divákům představil prostřednictvím filmového traileru a nyní přichází s další ochutnávkou. Mladý kytarista a zpěvák Tomáš Klus složil pro dramatický příběh Vladimíra Drhy z 21. srpna roku 1968 několik písniček, které se objeví ve filmu, na soundtracku a také jako filmové klipy. Jejich autorem je režisér Karel Spěváček.

Videoklip k písni Chybíš mi z filmu Anglické jahodyVideo: Novinky

 
Článek

Na Novinkách můžete nyní exkluzivně zhlédnout klip k písničce Chybíš mi.

Ve filmu hraje Tomáš Klus (v současné domě student herectví na pražské DAMU) malou roli kytaristy Slámy. S Ivanem Luptákem, představitelem hlavní role, jsou spolužáci. Záběry z filmu jsou také součástí klipu.

A jak vznikala hudba k filmu Anglické jahody? „Po přečtení scénáře jsem měl určitou představu, ve studiu jsme ji hrubě načrtli, nicméně po zhlédnutí hrubého sestřihu jsme se s Martinem Ledvinou i Bárou "buldog" Falgeovou shodli na tom, že musí být vše jinak. Zjistili jsme totiž, že verze, kterou jsme měli, by roztříštila jemnou poetiku celého filmu. Takže jsme opět začali trávit noci ve studiu.“

Film už je v dokončovacích pracích, premiéra se chystá na 12. listopadu a den na to vstupuje do českých kin.

Reklama

Výběr článků

Načítám