Hlavní obsah

VIDEO: Noirový Max Payne musí zbavit New York špíny

Novinky, Stanislav Dvořák

Max Payne je nebezpečný chlap. Přišel o rodinu, je unavený, po zuby ozbrojený a chce se pomstít. Navíc baští prášky proti bolesti jako lentilky. Počítačoví hráči už asi vědí, že za čtrnáct dní přijde do českých kin film o této legendární postavě. Dočkáme se konečně koukatelného filmu podle počítačové hry?

Článek

"Max Payne je individualistický policajt, který neuznává pravidla hry, protože už nemá co ztratit. Vyšetřuje sérii záhadných vražd, které by mohly souviset se smrtí jeho ženy a dítěte. Maxův svět je temný New York, ale ten je zde městem v rozkladu, městem rozloženým zločinem a drogami." Tolik oficiální informace distributora.

Když přišla v roce 2001 na svět hra Max Payne, firmy pocítily záhadné výpadky v práci IT oddělení. Rudé oči usvědčily "ajťáky" z nekonečných nočních pařeb. Ale i mnozí kulturně zaměření jedinci Maxovi propadli - úžasné výtvarné zpracování hry s temnými zákoutími spolu s pohybující se kamerou a zlověstnými zvuky až příliš připomínalo staré noir detektivky. Tomu nešlo odolat.

Režisér John Moore o svém filmu říká, že to není "Minimální ani střední Payne". Je to Max Payne. Sám ho škatulkuje jako akční thriller ve stylu neo noir, který se odehrává na hranici reality a nadpřirozeného světa.

Hlavní roli dostal Mark Wahlberg, dále uvidíme Milu Kunis jako sexy vraždící potvoru Monu (samozřejmě je z Ruska, jak jinak), a také ukrajinskou modelku Olgu Kurylenko, která si zahrála v poslední bondovce s Danielem Craigem. Ve filmu bude Max bojovat se zločinem, ale také s jakýmsi nadpřirozeným démonem, který v noci poletuje nad New Yorkem. To zní, pravda, dost béčkově.

Reklama

Výběr článků

Načítám