Hlavní obsah

VIDEO: Druhý díl Letopisů Narnie měl v Praze premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I když se herci z britsko-amerického filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian prý necítí jako hvězdy, hvězdné pocity je zřejmě čekají. Představitelé čtyř odvážných sourozenců, kteří zachraňují kouzelnou zemi, se v úterý večer představí českým fanouškům na červeném koberci v hollywoodském stylu před slavnostní premiérou v pražském multikině Palace Cinemas ve Slovanském domě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Představitelé hlavních rolí ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian před světovou premiérou filmu v Praze

Článek

Mladí herci prý stojí nohama pevně na zemi. "Jako hvězda si vůbec nepřipadám. Při natáčení se člověk dostane do hezkých hotelů, vozí ho autem. Ale pak se vrátí do normálního života, kde už šoféři nejsou a cestuje autobusem, ale to je také dobré," řekl na dnešní tiskové konferenci Skandar Keynes, který si zahrál roli Edmunda.

Podobný pocit mají i ostatní filmoví sourozenci. "Všichni vedeme normální život, po natáčení se vracíme zpátky do školy, do svých rodin, všichni máme sourozence," řekla Anna Popplewellová, která ztvárnila roli Zuzany a prvním rokem studuje na Oxfordské univerzitě.

Představitelé hlavních rolí ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Před světovou premiérou v Praze foto: Právo/Milan Malíček

Její kolegyně Georgie Henleyová, která hraje nejmladší ze sourozenců Lucinku, si prý vzpomene, že je slavná jen tehdy, když si z ní spolužáci dělají legraci. "Myslím, že do filmu si nás vybrali právě proto, že žádné hvězdy nejsme a nemáme žádné hvězdné požadavky," podotknul nejstarší z odvážných sourozenců William Moseley, který se ve filmu představil v roli Krále králů Petra.

Druhé pokračování filmu, který vznikl na motivy sedmidílné ságy Letopisy Narnie britského spisovatele C.S. Lewise, se dostane do českých kin ve čtvrtek 19. června. První díl pohádkového příběhu plného kouzel a magie s názvem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň vidělo v českých kinech 291 399 diváků.

Část filmu se natáčela v Čechách

V novém snímku sourozenci Pevensiovy zachraňují zemi, do které chtějí vrátit mluvící zvířátka, tančící stromy a další kouzla, s pomocí Prince Kaspiana. Sličného a odvážného mladíka si zahrál Ben Barnes, pro kterého je prý hraní v tomto filmu velká čest. "Ten příběh jsem jako malý miloval. Role Kaspiana si velmi vážím a je to pro mě velká čest," řekl Barnes, který se prý zaškatulkování do role princů nebojí, protože pracuje i na dalších filmových projektech.

Velká část druhého dílu Letopisů Narnie se natáčela v severních Čechách, v pražských ateliérech Barrandov a v oblasti Brd. České prostředí se ale ve třetím pokračování pohádkového příběhu s názvem Plavba Jitřního poutníka už neobjeví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám