Hlavní obsah

Verdiho Nabucco uzavře sezónu Opery pražského Národního divadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérou nové inscenace Verdiho opery Nabucco zakončí sezónu operní soubor pražského Národního divadla. Uskuteční se 28. a 29. června na scéně Hudebního divadla Karlín.

Foto: Zoe Cura

José Cura se pražskému publiku představí jako režisér.

Článek

Režie, tvorby scény a světelného designu se ujal José Cura. Argentinský umělec se v České republice v minulých letech představil nejen jako pěvec, ale i jako skladatel a dirigent. Se souborem Státní opery poprvé spolupracoval v roce 2001 při turné po Japonsku s inscenací Verdiho Aidy, kde zpíval Radama, v lednu 2015 na scéně Státní opery hostoval v titulní roli Verdiho Otella. Tentokrát ho publikum pozná jako autora scénické koncepce Nabucca.

V titulní roli vystoupí v alternacích Martin Bárta a Miguelangelo Cavalcanti, Anda-Louise Bogza a Kristina Kolar vytvoří roli Abigaile, Veronika Hajnová, Ester Pavlů a Jana Sýkorová Fenenu. Orchestr a sbor řídí hudební ředitel Státní opery Andreas Sebastian Weiser.

Reklama

Výběr článků

Načítám