Hlavní obsah

Velký knižní čtvrtek ve znamení krimi

Právo, František Cinger

Milovníci literatury se už popáté mohou těšit na nadílku akce Velký knižní čtvrtek, kterou chystá Kosmas.cz s dalšími nakladateli. S mimořádnou propagací v největších knihkupectvích se 20. března objeví dvanáctka titulů, z nichž většina bude ve znamení krimirománu.

Foto: Kniha Zlín

Jo Nesbo: Červenka

Článek

Už řadu let pozornosti čtenářů vévodí norský prozaik Jo Nesbo. Tentokrát vyjde román Červenka, v pořadí jeho tvorby třetí kniha. Pozornější čtenář zná téma s názvem Červenka nese smrt, v roce 2005 vyšla v nakladatelství Moba. Tehdy začínající kriminalista Harry Hole, uklizený po skandálu se smrtí amerického agenta k tajné službě, se věnuje indiciím, že má být spáchán atentát na následníka trůnu. Teprve s vydáním Nesboovy čtvrté prózy Nemesis, ovšem už v nakladatelství Kniha Zlín v prosinci 2011, se počala ta pravá „nesbománie“.

Slovenský klasik fantasy Juraj Červenák přispěje historickou detektivkou z doby Rudolfa II. Mrtvý na Pekelném vrchu. Miloš Urban také neodolal a nabízí údajně temnou krimi Přišla z moře. Petr May, autor světového trháku z pobřeží Skotska Skála, uvádí Muže z ostrova Lewis. Francouz Frederic Lenormand zase Případy soudce Ti – Smrt čínského kuchaře.

Zájem nepochybně získá další dílo Ireny Douskové, tentokrát z posledních dnů Jaroslava Haška na Lipnici s názvem Medvědí tanec. Uvidíme, jaký ohlas vyvolá loňská nositelka Nobelovy ceny Alice Munroová s prózou Drahý život. Nenapodobitelným vypravěčským stylem se věnuje hrdinům, kteří zjistí, že od určitého okamžiku se jejich život nenávratně změní. A Sedm dní po pohřbu se jmenuje vzpomínková kniha slovenského autora, kdysi exulanta Jána Roznera. Určitě bude z čeho vybírat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám