Hlavní obsah

Velkolepá show Carmina burana zavítá do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Představení Carmina burana, které od roku 1995 vidělo přes milión diváků, charakteristické nádhernou kostýmní výpravou a mnoha světelnými a pyrotechnickými efekty bude uvedeno 2. prosince od 20 hodin v Sazka Areně.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Svým pojetím je toto provedení Carmina burana skutečnou oslavou života se všemi atributy, které k němu patří, a sleduje tak původní záměr Carla Orffa, který sám charakterizoval skladbu jako oslavu "jídla, pití a erotiky".

Jeviště tvoří třípatrová věž vysoká 13,5m symbolizující, babylónskou věž. Celé představení začíná zapálením a roztočením kola osudu, které se uvnitř věže skrývá, a zakončí jej závěrečný ohňostroj s bengálskými ohni na vrcholu věže.

Světelné a pyrotechnické efekty byly navrženy stejnou autorskou skupinou, která vytvořila pyrotechnickou show pro turné Pink Floyd. Na představení se podílí přes 300 hudebníků, tanečníků (choreografie István Herczog), pyrotechniků, kostymérů i autorkoncepce, režisér a dirigent Walter Haupt.

Co během večera uslyšíte

V úvodní části večera uslyšíte část  s názvem Viva Verdi!, (35 minut), která obsahuje nejznámější pasáže z díla G.Verdiho.

Program Viva Verdi!: 1/Předehra a Va, pensiero ... zpěv židů - sbor (Nabuco), 2/Vedi! Le fosche notturne ...  zpěv cikánů - sbor (Trubadúr), 3/ Předehra (Síla osudu), 4/ Triumfální pochod - sbor (Aida)

Po přestávce následuje vlastní sedmdesátiminutová Carmina burana. Konec představení je plánován na 22.15.

Přinášíme vám obrazovou přílohu:

Postava Fortuny

Rytíř na koni

Scéna se zataženou věží

Scéna s pyrotechnikou

Monumentální ohňostroj

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám