Hlavní obsah

Věcná temnota Imagine Dragons

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět let existuje americká skupina Imagine Dragons. Její albový debut je velmi úspěšný, a tak dělá malé zmatky i v Praze. Písničky z kolekce Night Visions se lidem líbí tak, že velkým zájmem o vstupenky přiměli pořadatele přesměrovat první koncert kapely u nás z klubu Roxy do většího SaSaZu. Uskuteční se 24. dubna.

Foto: Universal Music

Imagine Dragons: Night Visions

Článek

K popularitě formace zásadně přispěl moment, když herec Darren Criss zpíval písničku It’s Time v seriálu Glee. Pohodová hitůvka se zvonivou kytarou jako od U2 se stala populární pro všechny generace posluchačů a věhlas čtveřice z Las Vegas byl na světě.

Název kapely je prý anagram. „Měli jsme původně na mysli něco konkrétního, ale nechtěli jsme tak pojmenovat kapelu. Přeházeli jsme tedy písmena a vzniklo spojení Imagine Dragons. Ani vlastním matkám ale nikdy neřekneme, jaký byl původní název. Je dobré mít nějaké tajemství,“ tvrdí zpěvák Dan Reynolds.

Jakmile deska na podzim loňského roku v Americe vyšla, dostala se na první místo prodejního žebříčku iTunes a na druhou příčku v žebříčku Billboardu.

„Název alba Noční vidění vznikl přirozeně. Seděli jsme a v klidu sepisovali, co pro nás kapela a první deska znamenají. Všichni bojujeme se svými démony a pomáhají nám v tom i léky. Nic nám ale tak neprospívá jako tvorba a život v kapele. Mnoho písniček bylo napsáno pozdě v noci a mnoho textů je o mých snech či nočních můrách. Když padlo spojení Noční vidění, bylo to dokonalé. Věříme, že celé album bude naše fanoušky inspirovat k tomu, aby tvořili a nepoddávali se problémům,“ dodal Reynolds.

Písně zní, jako by se v nich spojily zvuky Coldplay, Snow Patrol a Awolnation. Vliv elektroniky a zajímavý nakřáplý Reynoldsův hlas jim však dávají vlastní utěšenou tvář.

Mají silný melodický potenciál a vyvěrá z nich tajemná atmosféra přetavená hudebním a aranžérským provedením v cosi věcného a přirozeného. Je to povedené album.

Hodnocení 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám