Hlavní obsah

Ve špionském příběhu z Prahy si zahraje Pauhofová s Hattie Morahanovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská herečka Hattie Morahanová, známá např. z amerického filmu Kráska a zvíře, bude hrát ve špionážním seriálu Bez vědomí s Tatianou Pauhofovou a Davidem Nyklem.

Foto: HBO Europe

Táňa Pauhofová

Článek

Minisérii o šesti dílech natáčí v Praze a v Londýně HBO Europe.

„Bez vědomí je televizním scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela, jako režisér série se vrací Ivan Zachariáš, který pro HBO Europe natočil společně s Alicí Nellis Pustinu. Na sérii se jako odborný poradce podílel také spolupracovník CIA a světově uznávaný expert na špionážní techniku H. K. Melton,“ sdělila za HBO Pavla Brožková.

Na podzim 1989 se houslistka Marie a její politicky aktivní manžel Viktor po dvanácti letech londýnského exilu vracejí do Prahy. Rodinná návštěva se však brzy mění v drama. Marie skončí v nemocnici, a když se probere z bezvědomí, její manžel je pryč.

Foto: HBO Europe

Hattie Morahanová

„Bez vědomí se odehrává v předvečer a v průběhu bouřlivých politických změn v Československu, a proto je jeho premiéra symbolicky stanovena na konec roku 2019, kdy budou probíhat oslavy 30. výročí sametové revoluce,“ dodala Brožková.

“Máme obrovskou radost, že před i za kamerou se sešel tak vynikající tým, díky kterému ožívá mezinárodní špionážní drama. Ondřejův scénář reflektující zlomový moment v historii střední Evropy získal v dnešním výbušném globálním politickém klimatu další rozměr. Ivan dává tomuto příběhu a době v něm zobrazené i jeho postavám svůj originální režijní styl a rovněž naprostou autenticitu,” uzavřel výkonný viceprezident původní tvorby HBO Europe Antony Root.

Reklama

Výběr článků

Načítám