Hlavní obsah

Ve filmu o zakladateli Playboye bude hrát Jared Leto

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec a hudebník Jared Leto bude hrát Hugha Hefnera, nedávno zesnulého zakladatele časopisu Playboy. Režie se ujme Brett Ratner.

Foto: Pathé

Jared Leto

Článek

Hefner, který proslul svými doutníky, pyžamem a společností placených „zajíčků“, zemřel 27. září 2017. Jared Leto se s ním osobně neznal, ale prý po této roli hodně toužil.

„Jared je můj starý kamarád. Když slyšel, že mám práva na Hefův příběh, řekl mi: Chci ho hrát. Chci ho pochopit,“ řekl Brett Ratner. „Já opravdu věřím, že Jared to zvládne. Je jedním ze skvělých herců naší doby.“

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Hugh Hefner na snímku z roku 1999 během filmového festivalu v Cannes

Projekt je zatím v raném stadiu, takže podrobností moc není. Původně měli film už v roce 2007 točit ve studiích Universal, ale nedošlo k tomu. Tehdy se mluvilo o tom, že by do hlavní role obsadili Roberta Downeyho Jr. Poté se tématu ujal producent Jerry Weintraub od Warnerů, jenže než stačil něco natočit, v roce 2015 zemřel.

Brett Ratner chtěl Jareda Leta představit Hefnerovi při příležitosti premiéry dokumentární série American Playboy: The Hugh Hefner Story, ale nepodvedlo se to. Jednadevadesátiletý stařec už ze zdravotních důvodů nebyl schopen bavit hosty.

Ratner také zmínil, že by rád obnovil Hefnerovu starou televizní talk-show Playboy After Dark, která byla na vrcholu v šedesátých letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám