Hlavní obsah

Vanua2 přinášejí kytarový soul na vysoké úrovni

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Vanua2 vydává první EP album, které natočila s producentem Borisem Carloffem. Pod úvodní skladbou je producentsky podepsaný Steve Walsh. Již na první poslech je jasné, že jde v českých poměrech o nadprůměr. Naživo bude ke slyšení 20. února v pražském Jazz Docku a na 16. dubna na křtu v Malostranské besedě.

Ukázka z EP skupiny Vanua2Video: archiv skupiny Vanua2

 
Článek

Vanua2 produkují kytarový R – pop s hladivým zvukem, lyričtější, než je dnes zvykem. Částečně se dá mluvit i o „retro“ zvuku. Spíše pomalejší rytmika výborně vyhovuje medovému vokálu zpěváka Yannicka Teviho, o němž někteří říkají, že je „sealovský“.

Kapela má hitový potenciál, dá se hrát v rádiu a přitom nejde o banální upocený  pop. V budoucnu by si ji mohla oblíbit velká skupina posluchačů, kteří nejsou vyloženě alternativní, ale odmítají poslouchat normalizační břečku a její pokračovatele přežívající v éteru.

Foto: Roman Helcl

Vanua2

Skupina Vanua2 vznikla na troskách legendárního Blue Effectu, tradiční melodičnost jejich balad se na pozadí trochu promítá i do jejich nové tvorby. Bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha a klávesista Vít Beneš, kteří hrávali s Radimem Hladíkem, si našli fantastického zpěváka a sestavu doplnil kytarista Roman Helcl (November 2nd, Anna K.).

Reklama

Výběr článků

Načítám