Hlavní obsah

Vanua 2 má vyprodáno a singl slibuje desku, o které se bude mluvit

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První studiovou nahrávku prezentuje Vanua 2, skupina, která se částečně skládá ze členů bývalého Blue Effectu. Brilantní, sebevědomý soul-rockový singl v angličtině You vzbuzuje velké naděje, snad nebudou zklamány.

Skupina Vanua2Video: Vanua2

 
Článek

Vanua 2 tvoří bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha, klávesista Vít Beneš, kytarista Roman Helcl a kytarista a zpěvák Yannick Tevi. Skupina přináší hladký, globální zvuk na pomezí melodického rocku, popu a soulu. Staví na kořenech šedesátých a sedmdesátých let, ale dělá to současně, přesto zbytečně netlačí elektroniku tam, kam nepatří.

Díky zpěvákovi Yannicku Tevimu z ostrova Vanuatu dostávají Vanua 2 ještě další rozměr. Schopný frontman přináší zajímavou barvu hlasu. Někteří tvrdí, že „zní jako Seal“.

Foto: Vanua2

Skupina Vanua 2

Singl You produkoval Boris Carloff a předznamenává připravované EP, které by mělo vyjít v průběhu roku.

„Už z demonahrávek jsem poznal, že kapela má velký potenciál, který umocňuje charismatický hlas Yannicka Teviho,“ popisuje spolupráci producent Boris Carloff a dodává, že Tevi ve studiu zpíval s velkou jistotou vše napoprvé bez střihů. „Je to velký talent. Snažil jsem se kapele vtisknout moderní zvuk a zároveň najít její přirozenou tvář. Společně jsme vytvořili sound postavený na analogových klávesách, soulové kytaře s nádechem fuzzu a houpavé rytmice,“ řekl.

Vanua 2 mají vyprodaná klubová vystoupení a možná zamíří výš. Budou k tomu potřebovat dobrou studiovou desku.

Reklama

Výběr článků

Načítám