Hlavní obsah

Vánoční koncert v Ostravě vynesl potřebným statisíce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přes 126 tisíc korun vynesl Vánoční charitativní koncert v Ostravě. Ten se uskutečnil v sobotu v podvečer a o výtěžek se podělily charity ostravsko-opavské a plzeňské diecéze, čtyři dětské domovy z Moravskoslezského a jeden domov pro postižené děti z Jihomoravského kraje.

Vánoční koncert v Ostravě vynesl potřebným statisíce Video: Právo

 
Článek

V průběhu dvouhodinového programu, kterým provázela moderátorská dvojice Radek John a Miloš Skácel, vystoupila Andrea Kalivodová, Peter Dvorský, Kateřina Brožová, Pepa Vojtek, Václav Hudeček, Hornická kapela a chlapecký sbor Boni Pueri.

Na charitu se nakonec vybralo 126 840 korun. Po 30 tisících dostaly obě diecézní charity, peníze si přímo převzali biskup plzeňský František Radkovský a biskup ostravsko-opavský František V. Lobkowicz. Menší částky dostaly dětské domovy: Ostrava – Bukovanského, Ostrava – Na Vizině, Čeladná a Opava.

Padesát tisíc pak z rukou šéfa hejtmanů Michala Haška (ČSSD), který nad akcí převzal záštitu, obdrželi zástupci Lila Domov pro postižené děti v Otnici. Součástí slavnostního večera bylo i předání cen dětem a dětským kolektivům v soutěžích O nejkrásnější vánoční ozdobu a Namaluj obrázek pro kalendář 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám