Hlavní obsah

Václav Neckář spolupracuje se Supraphonem už padesát let

Právo, Jaroslav Špulák

Václav Neckář aktuálně oslavuje padesát let od nahrání první písně pro vydavatelství Supraphon. Skladba se jmenuje Ze soboty na neděli.

Foto: Supraphon

Padesát let spolupracuje Václav Neckář se Supraphonem.

Článek

„Točil jsem tenkrát ve studiu v Kobylisích, původně to bylo Klicperovo, dnes Salesiánské divadlo. Pan dirigent Vobruba mě tenkrát přizval ke spolupráci s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu. Tou první písničkou byla píseň Ze soboty na neděli, ale všichni ji znají jako I vám jednou bylo sedmnáct.

Jejími autory jsou Mojmír Smékal a Ivo Fischer. Když jsem ji natočil, pan dirigent řekl: počkejte, mám tu ještě jednu. Sedl si ke klavíru a zahrál Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. Píseň slavných autorů filmového muzikálu Starci na chmelu, Jiřího Bažanta a Vratislava Blažka. Takže jsem hned na místě nazpíval druhou píseň. Bylo to 3. května 1965,“ zavzpomínal zpěvák.

Od první nahrávky uběhlo dlouhých pět desetiletí a Václav Neckář od té doby vydal 25 alb, stovky singlů a absolvoval tisíce koncertních vystoupení. Na svém kontě má také mnoho hudebních poct a cen.

V těchto dnech připravil s bratrem Janem nový komorní akustický koncertní program Mezi svými, který vychází ze stejnojmenného alba a dalších písní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám