Hlavní obsah

Vachlera mrzí postoj Novy k udělování cen Elsa

– PRAHA

Předseda České filmové a televizní akademie (ČFTA) Petr Vachler zaslal ve čtvrtek Právu stanovisko, v němž vyjadřuje politování, že se TV Nova nechce zúčastnit prvního ročníku udělování televizních cen Elsa.

Článek

ČFTA bude, i přes nesouhlasné stanovisko vedení Novy, tři její nominované pořady hodnotit. "Jedná se o odbornou televizní cenu za kvalitu, která nevyžaduje přihlášku," uvádí Vachler ve svém stanovisku.

"Strach z neúspěchu či zpochybňování porot nemůže vyřadit jakékoliv dílo z hodnocení. Pana Dvořáka jsem informoval na velice korektní osobní schůzce, že odborná porota bude mít absolutní svobodu hodnotit to nejlepší, co vzniká na domácí scéně, a to bez ohledu na vůli distributorů programu. Toto jsem na tiskové konferenci sdělil velmi jasně," napsal Vachler Právu a dodal: "Bylo by pro mě potěšením, kdyby Nova změnila svůj pohled na oceňování kvality již nyní."

Udělení cen Elsy proběhne v přímém přenosu ČT 1 v sobotu 30. října. ČFTA nominovala tři pořady Novy: Na vlastní oči (kategorie publicistika), Tele tele (zábavné pořady) a americký seriál 24 hodin (hraný zahraniční pořad).

Česká televize získala 35 nominací, což je nejvíce ze všech televizí. Jednu nominaci má kanál HBO, Prima žádnou.

Mezi pořady České televize, které budou usilovat o ocenění, jsou dva, na nichž se Vachler podílí: Kinobox je nominován v kategorii magazín a Český lev v zábavných pořadech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám