Hlavní obsah

V USA připravují hudební album na podporu hnutí Wall Street

– Washington

Hudební skupina Crosby a Nash, či zpěvačky Yoko Ono, Debbie Harryová a zpěváci Jackson Browne či Willie Nelson se objeví na hudební nosiči Occupy This Album (Okupujte toto album), které bude podporovat hnutí Okupujte Wall Street, protestující proti ekonomické nerovnosti. Oznámila to PR agentura Workhouse.

Foto: Reuters

Demonstranti vyrazili na pochod do Washingtonu.

Článek

Podle ní album vyjde na jaře a má dát celému hnutí "hudební hlas a následně finanční podporu, která by napomohla jeho pokračování". Desku organizuje skupina Music for Occupy. Podílí se na ní i řada dalších umělců jako skupina Third Eye Blind, kytarista Tom Morello, duo Thievery Corporation, kytarista a zpěvák Warren Haynes nebo rapper Immortal Technique.

Hnutí Okupujte Wall Street vzniklo loni v září v New Yorku a postupně se rozšířilo do dalších měst v Americe i jinde ve světě. V jejích parcích nebo na náměstích vyrostly stanové tábory hnutí stoupenců, ale policie je pak začala likvidovat.

Demonstrantům vadí rostoucí ekonomická nerovnost a tvrdí, že nejbohatší jedno procento Američanů má nepoměrně větší příjmy než ostatní. Protestují také proti tomu, že banky zachráněné miliardami státních peněz mají opět velké zisky, zatímco průměrní Američané se stále potýkají s nezaměstnaností a dalšími důsledky krize.

Reklama

Související témata:

Související články

Starší české filmové komedie v TV vítězí

Celý leden vítězila v nedělní sledovanosti televizí Nova. Proč? Zařadila na 20.00 hodinu starší české oblíbené filmové komedie a pokaždé jednoznačně uspěla. Ať...

Výběr článků

Načítám