Hlavní obsah

V Teorii velkého třesku bude planeta z Hvězdných válek, pomůže s tím Lucasfilm

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiktivní planeta Dagobah z Hvězdných válek bude vytvořena odborníky z firmy Lucasfilm pro seriál Teorie velkého třesku. Ve zvláštní epizodě totiž oblíbené postavy oslaví Den Hvězdných válek, píše The Hollywood Reporter (THR).

Foto: CBS

Jim Parsons v seriálu Teorie velkého třesku

Článek

Díl nazvaný The Proton Transmogrification se bude vysílat v Americe 1. května a souvisí se Dnem Hvězdných válek, který hrdinové sitkomu slaví. Profesor Proton v něm vystoupí jako rytíř Jedi, který bude mentorovat Sheldona. Jak píše THR, nejskalnější fanoušci Den Hvězdných válek slaví pravidelně 4. května projekcemi a dalšími společnými akcemi.

Technici z Lucasovy proslulé trikové společnosti Industrial Light & Magic pomohou seriálu s vytvořením planety Dagobah, kterou tvoří bažiny a hluboké lesy. Dále poskytnou rekvizity včetně svítících mečů.

Lucasfilm je oslovil

„Oslovili nás lidi z Lucasfilmu, abychom nějak oslavili Den Hvězdných válek, což bylo milé,” řekl spoluautor seriálu Chuck Lorre THR.

Samotný nápad vytvořit planetu Dagobah pochází od týmu scenáristů a producentů Teorie velkého třesku. „Byl to náš nápad, oni jsou nadšení tím, co děláme, a pomůžou nám se speciálními efekty. Bob bude mávat svítícím mečem a pošlou nám jeden opravdový. Pomůžou s tím, aby to všechno vypadalo a znělo správně. Je to pro nás úžasné propojení,” řekl Steve Molaro.

Odborník na vizuální efekty Eddie Pasquarello konzultoval epizodu přímo „na place”. „My z Industrial Light & Magic jsme nadšení, že pro ně děláme efekty. Každý u nás miluje ten seriál a cítíme skvělou synergii v tom spojení se Dnem Hvězdných válek. Skočili jsme po tom. Mluvili jsme s nimi o tom, jak bude scéna vypadat, a oni nám poslali obrázky rukojeti meče a planety Dagobah, které na nás udělaly dojem,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám