Hlavní obsah

V seriálu Pán prstenů má hrát australská kráska i Poulter z Millerových na tripu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Will Poulter, pihovatý kluk z komedie Millerovi na tripu, bude mít jednu z rolí v Pánu prstenů, očekávaném i trochu obávaném seriálu internetové televize Netflix.

Foto: Imdb.com

Markella Kavenaghová

Článek

Už v roce 2017 se provalila informace, že Amazon se chystá rozsáhlou Tolkienovu fantasy adaptovat na seriál. Pak nastalo ticho po pěšině – dva roky trvalo, než se objevila jména prvních herců. Zaznělo také jméno zatím málo známé australské herečky Markelly Kavenaghové, ale Amazon oficiálně nic nepotvrdil. Pro oba mladé herce by každopádně taková role znamenala velký krok dopředu, celosvětovou popularitu a nemalý finanční efekt.

Scénář připravuje tým autorů pod vedením JD Payna a Patricka McKaye, konzultujícím producentem bude Bryan Cogman a J. A. Bayona má režírovat první díly. Celkově na přípravě ohromného projektu pracují desítky lidí.

O ději se mnoho neví, ale už první informace, že půjde o nové dějové linky, které se odehrávají před začátkem Společenstva prstenu, prvního ze tří svazků románu Johna Ronalda Reuela Tolkiena Pán prstenů, se postarala o slušný rozruch. Mnohým fandům Tolkiena se nelíbí, že si dovolili vymyslet něco, co v knihách nebylo, což pro ně představuje téměř svatokrádež. Navíc je knižní trilogie natolik obsáhlá, že to vůbec nebylo nutné.

Foto: Warner Bros

Will Poulter jako Kenny ve snímku Millerovi na tripu.

Amazon ovšem spolupracuje se správcem práv na původní knihy a nikdo neprotestoval. Na seriálu se prý podílí i spisovatelův vnuk Simon Tolkien.

Produkci zajišťují Amazon Studios a New Line Cinema, což je divize Warner Bros. Entertainment. Natáčení se plánuje i na Novém Zélandu, kde vznikly stejnojmenné celovečerní filmy, režisér tolkienovských filmů Peter Jackson však nemá s projektem nic společného.

Zájem o Tolkiena vydrží ještě dlouho. Nedávno vyšla v Anglii zapomenutá kniha Beren and Lúthien, kterou Tolkien napsal, když se vrátil z bitvy na Sommě během první světové války. Text připravil k vydání jeho syn Christopher Tolkien. Jedná se o ranou verzi textu, který se později stal částí Silmarillionu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám