Hlavní obsah

V Rudolfinu začíná festival Dvořákova Praha

Americká violoncellistka Alisa Weilersteinová v úterý společně s dirigentem Jiřím Bělohlávkem a s Českou filharmonií ve vyprodaném Rudolfinu otevře 6. ročník hudebního festivalu Dvořákova Praha. Festival pokračuje až do 20. září a nabízí setkání s díly Antonína Dvořáka i dalších světových skladatelů.

Foto: Borgis

Dirigent Jiří Bělohlávek

Článek

Úvodní koncert nabídne Dvořákův violoncellový Koncert h moll. Dále zazní Beethovenova 7. symfonie a Adagio ze 3. symfonie skladatele Krzysztofa Pendereckého, který se zúčastní zahájení festivalu. Větu Adagio uvede Česká filharmonie v autorské interpretaci pro smyčce ve světové premiéře.

S Weilersteinovou se mohou zájemci setkat ještě 11. září na recitálu v Pražské křižovatce, kde vystoupí pouze za doprovodu pianisty Iva Kahánka. Festival pokračuje až do 20. září a nabízí setkání s díly Antonína Dvořáka i dalších velikánů světové hudební historie.

Do Prahy přijedou například pianista Jevgenij Kissin, šéfdirigent Metropolitní opery Fabio Luisi, houslista Julian Rachlin, pěvec Adam Plachetka či světové orchestry Basilejský komorní orchestr, Pekingský symfonický orchestr a Německý symfonický orchestr Berlín s polským klavíristou Rafalem Blechaczem. Více informací je na internetových stránkách www.dvorakovapraha.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám