Hlavní obsah

V řijnu zavítá do Prahy slavný trumpetista Chris Botti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trumpetista Chris Botti je vzácným případem umělce, který se stal poměrně známým (zejména spoluprací se Stingem) a současně ho uznávají i náročnější kritici. Jeho umění můžete posoudit 6. října v pražském Kongresovém centru.

Článek

Chris Botti se narodil v Portlandu a část dětství trávil v Itálii. Na trumpetu prý začal hrát v devíti letech, když slyšel nahrávku Milese Davise My Funny Valentine.

V roce 1995 vydal první sólové album a od té doby nahrává desky téměř každý rok. Jazz pro něj nepředstavuje přísně tradiční hudbu, rád se nechá inspirovat rockem či klasikou.

Spolupracoval s řadou mainstreamových hvězd - za všechny jmenujme Jill Scott, Michaela Bublé, Roda Stewarta, Arethu Franklin, Chaka Khan, Betty Midler, Boba Dylana či Dianu Krall. Se zpěvákem Stingem vyjel i na turné k albu Brand New Day v roce 2000.

"Jedinečné na něm je, že vlastní opravdové jazzové schopnosti a pochází z jazzového světa. Má také ohromnou vnímavost pro pop music. Vypadá skvěle a prezentuje se velmi dobře. Tvrdě pracuje, a je prostě vidět, že je opravdovou hvězdou. Hrál s mojí kapelou čtyři roky. A zazářil. Jsem hrozně rád, když členové z mojí kapely umějí využít přiležitost a zazářit na scéně, protože tehdy já mohu jen postávat vzadu a dobře vypadat," řekl o něm Sting.

Vstupenky na pražský koncert jsou v předprodeji v síti Ticketpro, Ticket-art a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám