Hlavní obsah

V Praze zahraje písničkář Oberst z Bright Eyes

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském klubu Roxy ve středu vystoupí Conor Oberst, frontman kapely Bright Eyes. Písničkář srovnávaný s Dylanem představí své čerstvé sólové album. Doprovodí ho skupina Mystic Valley Band.

Článek

Dá se očekávat směs indie rocku, folku a alternativního country opepřená slovně-obrazovými eskapádami, jak jsou na ně posluchači zvyklí z posledních alb tohoto kytaristy a zpěváka, ať už s jakoukoliv kapelou.

Oberst ani na albu, které po nahrání na mexickém venkově vyšlo počátkem srpna, osvědčené postupy nemění. I když asi úspěch desky I’m Wide Awake It’s Morning a singlu Lua nezopakuje, i na té nové si cestou od Mysu Canaveral přes Moab a New York po jakési Tajemné údolí dokáže od klišé udržet odstup, třeba rozjařenou I Don’t Want To Die (In The Hospital) - Nechci umřít (v nemocnici).

Obersta v Praze doprovodí pětičlenná kapela. Tradiční nástrojové obsazení doplní trumpeta - možná i ve svérázně interpretované a v Česku aktuální Ódě na radost.

Reklama

Výběr článků

Načítám