Hlavní obsah

V Praze zaduní Prodigy, divoká vzpomínka na devadesátá léta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina The Prodigy, která proslula hity Smack My Bitch Up, Breathe, Out Of Space, Voodoo People či Firestarter, se vrací do Česka. V pražské Tesla Aréně vystoupí 27. listopadu.

Článek

Skupina, která se vyšvihla na vrchol popularity v době, kdy nejvíc "frčely" divoké mixy elektroniky s rockem, by měla v Česku představit novou desku Invaders Must Die. Na té spolupracoval mimo jiné i bubeník Dave Grohl známý z Nirvany a Foo Fighters.

Divocí Voodoo lidé

Prodigy vznikli v roce 1990 v Anglii a stali se poměrně rychle jednou z nejznámějších elektronických skupin na světě. Podle internetové wikipedie prodali asi 17 miliónů CD. Jsou známí divokou show na koncertech a výraznou vizuální stylizací (pomalované obličeje, oblečení apod.) 

Jejich první regulérní album Experience (1992) platí dodnes za zásadní milník v historii elektronické hudby. Přineslo mimo jiné i skladbu Out of Space, založenou na nápadu starého jamajského reggae harcovníka Maxe Romea (originál se jmenoval I Chase the Devil).

Následovala deska Music for the Jilted Generation (1994) s hitem Voodoo People a The Fat of the Land (1997) s proslulými singly Smack My Bitch Up, Breathe a Firestarter. Po delší pauze pak přišla ještě LP Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a aktuální Invaders Must Die (2009).

V roli předkapely se v Praze představí stylově příbuzná skupina Enter Shikari. Vstupenky na listopadový koncert jsou k dostání v cenách od 890 do 1 290 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám