Hlavní obsah

V Praze vystoupí jeden z největších světových komiků Ricky Gervais

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský stand-up komik, herec, scenárista a režisér Ricky Gervais vystoupí v rámci světového turné Supernature 10. listopadu 2019 v pražském Kongresovém centru.

Foto: Live Nation

Ricky Gervais

Článek

Gervais je oceňován jako jeden z největších komiků vůbec. Původně vystudoval v Londýně filozofii a chtěl být mimo jiné zpěvákem, jeho unikátní talent ale spočívá spíš ve schopnosti rozesmát lidi rafinovanou a nelítostnou hrou s trapností.

V rádiu se seznámil se Stephenem Merchantem a později začali spolupracovat na scénkách a scénářích. Do dějin vstoupil hlavně seriál Kancl, kde dovedli k dokonalosti postavu omezeného nevkusného vedoucího pobočky papírenské firmy. Ten předstírá, že je uvolněný kamarádský typ, ale ve skutečnosti je všemi považován za nesnesitelného idiota. Nezapomenutelná byla i postava jeho trapného zástupce, který se snažil prosadit si alespoň špetku autority, ale nikdo ho nebral vážně. Později vznikla řada dalších verzí seriálu, včetně české.

Další Gervaisův seriál Komparz se odehrává ve filmovém průmyslu a zahráli si v něm i Ben Stiller či Samuel L. Jackson. Gervais režíroval také seriál Derek a film Cemetery Junction.

V Kongresovém centru vystoupí naživo v anglickém jazyce. Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 9. 8. 2019 od 10:00 hodin za 1390 – 1790 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám