Hlavní obsah

V Praze vypukne festival kapel bez nástrojů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prague A Cappella Festival proběhne 2. až 4. listopadu v Praze. Festival, kde jsou hudební nástroje „zakázány“, uvítá české Skety, italské Mezzotono, maďarské Jazzation a další soubory.

Foto: Smart Communication

Jazzation

Článek

„Koncerty Prague A Cappella Festivalu se letos přestěhují do krásného a komorního prostředí Jazz & Cocktail Clubu U Staré Paní v srdci Prahy, kde festival odstartují v pátek 2. 11. oblíbení maďarští Jazzation, kteří letos slaví 10. výročí na hudební scéně. A co je odlišuje od ostatních a cappella souborů? Skutečnost, že autentický jazz ve vokálním zpracování je jejich hlavní charakteristikou, a ne jen vedlejší, jejich několik mezinárodních ocenění z Lipska, Grazu a Pinerola, jejich ochota “učit se od velikánů” anebo jejich kontinuální poslání šířit lásku k a cappella žánru, ať jsou kdekoliv na světě,“ uvedla za pořadatele Anna Vašátková.

Foto: Milan Marenčák

Skety

V sobotu vystoupí Skety a v neděli jako hlavní hvězda festivalu italští Mezzotono.

„Projeli skoro celý svět, chybí jim jen Austrálie a Česká republika. Italský kvintet zpívá zábavný mix italské i světové hudby, ať už populární, či lidové, jazzu, popu i klasiky. Velmi vtipně zapojují publikum a jejich koncerty jsou pro všechny příjemným zážitkem. Na festivalu dále vystoupí doo-wopový mužský kvintet Kolenem z Brna, pražský Oktet, kterých je nakonec deset, a překvapením pátečního večera bude vítěz letošního ročníku soutěže Jirkovský písňovar,“ dodala.

Od 11. do 13. ledna se dále uskuteční základní třídenní PACF workshop, jenž je určen jak existujícím vokálním skupinám, tak i zpěvákům, kteří by si chtěli zpěv v soudobé a cappella skupině vyzkoušet. Lektory workshopu budou členové hostitelské vokální skupiny Skety. Více na www.pragueacappellafestival.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám