Hlavní obsah

V Praze se opět tleskalo Morriconemu ve stoje

Právo, ČTK, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský skladatel filmové hudby Ennio Morricone v sobotu počtvrté sklízel ovace ve vyprodané pražské O2 areně. Na koncertu, který byl součástí turné 60 Years of Music World Tour, osmaosmdesátiletý hudebník dirigoval Český národní symfonický orchestr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ennio Morricone v Praze.

Článek

Orchestr, se kterým již léta spolupracuje a natáčí filmovou hudbu, dirigoval vsedě, což je v jeho osmaosmdesáti letech pochopitelné. Přivezl také dva sbory, maďarský Kodály Chorus a rumunský Oradea Chorus. Součástí koncertu byla i účast portugalské zpěvačky Dulce Pontesové a italské sopranistky Sussany Rigacciové. Ta druhá nadchla skvělou vokalízou, ke spíše „křičícímu“ projevu Portugalky ale Morriconeho skladby příliš nepasovaly.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Morricone se do Čech rád vrací.

Publikum nadšeně zdravilo známá westernová témata, jakož i proslulé hobojové sólo a bubínky z Misie. Zazněla i muzika z televizního seriálu Nostromo, dostalo se i na Oscarem odměněnou hudbu z Osmi hrozných natáčenou v Praze.

Mezi přídavky po dlouhých ovacích diváků ve stoje zazněla vokalízou sopranistky Rigacciové zpívaná melodie Jednoho dne se vrátíš z filmu Tenkrát na Západě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám