Hlavní obsah

V Praze se natáčí film Barda Breiena Detektiv Down

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těchto dnech začal režisér úspěšného norského snímku Kurz negativního myšlení Bard Breien v Praze natáčet podle vlastního scénáře nový snímek s názvem Detektiv Down.

Foto: TV Nova

Bard Breien v Praze natáčí film Detektiv Down.

Článek

Film vzniká v norsko-česko-německo-dánské koprodukci, točit se bude v Praze, která „hraje“ Oslo, a v okolí.

Režisér Breien k tomu říká: „Detektiv Down bude hodně vycházet z žánru film noir a bude tedy vizuálně náročný. Jeho děj se odehrává v Oslu, ale pro stylizaci, které chceme docílit, může Praha svými neokoukanými zákoutími hodně nabídnout.“

Hlavním hrdinou tragikomického příběhu je osmadvacetiletý Robert Bogerud, který touží po jediné věci – stát se soukromým detektivem. Problém je v tom, že má Downův syndrom a všichni jeho potenciální zákazníci zmizí, jakmile Robert sundá svůj detektivní klobouk. Nakonec se mu však podaří sehnat první případ podivného zmizení zajímavého muže, obchodníka a bruslařské legendy Olava Starra.

Čím bizarnější, tím zajímavější

Robert má svoji metodu: vžije se do zmizelého a pokračuje v jeho životě od okamžiku, ve kterém se ztratil. Čím bizarnějších rozměrů pátrání po Olavovi postupně nabírá, tím více se ukazuje, že Robert není tak hloupý, jak se může zdát.

Bard Breien získal zkušenosti s handicapovanými lidmi právě při filmu Kurz negativního myšlení, který s humorem, citem i originalitou zobrazuje jejich život a vztahy s okolím. Podobného ražení by měl být i nynější snímek, v němž hlavní roli vytvořil herec Svein Andre Hofso se skutečným Downovým syndromem. První klapka padla 29. srpna, natáčení potrvá až do poloviny října.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám