Hlavní obsah

V Praze bude otevřena výstava pozůstatků dinosaurů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině března bude na pražském Výstavišti zahájena expozice Dinosaurium, která představí část jedné z největších světových sbírek pravých koster a zkamenělin dinosaurů.

Foto: Beyond Entertainment

Jeden z exponátů, který bude na výstavě ke zhlédnutí.

Článek

Nabídne více než padesát exponátů, kterým dominují až 300 miliónů let staré skelety a fosilie zapůjčené z moskevského Borisiakova paleontologického institutu ruské akademie věd, jehož více než dvousetčlennému týmu vědců se během letitého výzkumu pravěkých živočichů podařilo z jejich ostatků shromáždit jednu z nejucelenějších kolekcí na světě.

„Čeští návštěvníci uvidí sbírku navíc v podobě, v jaké byla vytvořena a předvedena zatím pouze ve Švédsku - ve velmi působivé panoramatické prohlídce,“ představil Dinosaurium za pořadatele Beyond Entertainment Štěpán Janeček, který se podílel také na realizaci mimořádně úspěšné loňské výstavy Tutanchamon.

Expozice bude doplněna o projekce dokumentárních filmů, které uvedou návštěvníky do historického kontextu či tematicky spjaté filmové snímky pro děti, které se budou promítat v plně vybaveném dětském koutku.

Expozice bude na pražském Výstavišti v Křižíkově pavilonu E otevřena 14. března a potrvá do 29. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám