Hlavní obsah

V nominaci Českého slavíka Langerová i Issa

Právo, jaš, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na základě sečtení více než devadesáti tisíc hlasů, které přišly do letošního ročníku ankety Český slavík, se do každé ze základních kategorií nominovalo šest uchazečů o post nejvyšší.

Foto: Jiří Smutný
Článek

V kategorii zpěvaček to jsou Monika Absolonová, Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová a Helena Vondráčková. Českým slavíkem bude jeden ze šestice zpěváků Dan Bárta, Karel Gott, Sámer Issa, Daniel Landa, Bohuš Matuš a Petr Muk. V kategorii skupin jsou nominováni Čechomor, Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Lucie a Olympic.

Novinkou letošního ročníku ankety je také dvoukolové hlasování v kategorii Objev roku. Ze základního kola vzešla trojice Sámer Issa, Aneta Langerová a Tomáš Savka.

Langerová však své šance nijak nepřeceňuje, i když ji nominace těší. "Soutěž samotnou zatím neberu moc vážně, protože mám pocit, že jsem teprve začátečník proti ostatním, kteří už mají hodně práce za sebou. Sama sebe nerada hodnotím," sdělila Aneta.

"Samozřejmě je to fajn, že to ani neumím popsat, ale necítím se na to, být někde na prvních třech příčkách," přiznala Langerová.

Finálové hlasování bude probíhat až zhruba do poloviny sobotního přímého televizního přenosu z předávání. Vítěz převezme cenu krátce poté.

Podle pořádající agentury Musica Bohemica je letošní ročník charakteristický výrazným omlazením hlasujících. Zatímco v předešlých letech tvořili teenageři pouze deset procent ze všech hlasujících, letos je jich téměř třetina.

Vítězové budou vyhlášeni na slavnostním galakoncertu, který se uskuteční ve Státní opeře Praha 11. prosince 2004 od 20 hodin v přímém přenosu.

Hlasování o Objev roku na Seznamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám