Hlavní obsah

V New Yorku zavedli pouliční automaty na prodej mp3 a filmů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud obyvatel New Yorku cestou do práce zjistí, že si zapomněl stáhnout do mp3 přehrávače album, na které zrovna dostal chuť, už nemusí čekat, až se dostane k internetu. Právě tam spustili síť automatických kiosků s hudbou a filmy.

Článek

Síť firmy MOD Systems se jmenuje Download2Go a můžete si u nich zakoupit jednotlivé písničky nebo alba a filmy, přetáhnout je na paměťovou kartu, audio či video přehrávač či mobil přes USB. Soubory se platí kartou, jsou bez ochrany a lze je přehrávat na nejrůznějších kapesních přístrojích a počítačích PC i Mac.

Vypadá to sice méně moderně než přímé stahování do mobilních přístrojů, jenže jak poznamenává komentář magazínu Rollingstone, internet v mobilu není zrovna zadarmo a navíc často selhává ve venkovských oblastech nebo v přetížených velkoměstech. Automaty jsou podle údajů výrobce velice rychlé. Celý film prý můžete mít i za dvě minuty.

Bangkok předběhl New York

Myšlenka na pouliční prodej mp3 však zdaleka není nová. Už pár let se můžete setkávat s prodavači empétrojek, pochopitelně nelegálních, např. v ulicích thajského Bangkoku.

Tamní podnikatelé si vytáhnou počítač na ulici pomocí prodlužovačky a na místě stáhnou a prodávají turistům velmi levně cokoliv, o co si řeknou. Konkurují tak kamenným obchodům, které prodávají v přepočtu za několik desetikorun podezřelá CD rovněž nelegálního původu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám