Hlavní obsah

V Lucerně zahraje hvězda rock´n´rollu Bo Diddley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po Chuckovi Berrym a Jerry Lee Lewisovi vystoupí v pražském Lucerna Music Baru 21. dubna další hvězda rock´n rollu, který letos slaví padesát let. Autor hitů Who Do You Love, Mona a Not Fade Away kytarista Bo Diddley patří k nejvýznamnějším stylotvorným hráčům.

Článek

K Bo Diddleymu, který hraje na typickou čtvercovou kytaru, se hlásila nejen další hvězda rock´n´rollu Buddy Holy a Rolling Stones, které ovlivnil v počátcích jejich kariéry, ale v osmdesátých letech i kytarová kapela Jesus And Mary Chain či přední představitelé psychobilly Gun Club.

Svou první nahrávku Diddley,vlastním jménem Ellis McDaniels (1928) pořídil v roce 1955. Jamoval v chicagském studiu Phila Chesse, a ten byl tak nadšen jeho stylem, že ho hned nechal natočit singl s písněmi Bo Diddley a I Am A Man. Diddley je také autorem písně Say Man, která se stala jednou z prvních rockových instrumentálek, které uspěkly v hitparádě.

Diddleyho, který je s Chuckem Berrym jednou z mála černošských hvězd stylu, na koncertě doprovodí kapela baskytaristky Debby Hastings, se kterou již léta spolupracuje.

Jako předkapela se představí bluesman Stan the Man se svým souborem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám