Hlavní obsah

V Británii vyšla nová kniha o Bondovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský romanopisec William Boyd ve středu v Londýně představil novinářům svou knihu o nových dobrodružstvích agenta Jamese Bonda. Kniha s názvem Solo se v Británii začne prodávat ve čtvrtek.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Spisovatel William Boyd

Článek

Neohroženému britskému agentovi 007 je v novém příběhu 45 let a tento věk pociťuje, řekl autor. Děj se odehrává v roce 1969 a Boyd posílá uhlazeného superšpióna do jedné občanské války v západní Africe a do Washingtonu. Ve filmu by Bonda podle spisovatele nejlépe ztvárnil britský herec Daniel Day-Lewis.

Tvůrcem Jamese Bonda je britský spisovatel Ian Fleming. Po jeho smrti v roce 1964 píšou další pokračování autoři, které vybírají Flemingovi dědici. V poslední době vydal Američan Jeffery Deaver v roce 2011 Nula stupňů volnosti a Sebastian Faulks v roce 2008 Peklo pro zvané.

Letos v dubnu uplynulo 60 let od vydání vůbec prvního románu o Bondovi Casino Royale. Fleming napsal o Bondovi 12 románů a dvě knihy povídek. V psaní příběhů o slavném agentovi pak pokračovali další autoři - Kingsley Amis, John Pearson, John Gardner a Raymond Benson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám