Hlavní obsah

Už 11. února přijede do Prahy Slash, jeden z nejlepších kytaristů světa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarová megahvězda a bývalý člen skupiny Guns N´Roses míří do Prahy. Slash zahraje 11. února 2013 ve Velkém sále pražské Lucerny se zpěvákem Mylesem Kennedym a s doprovodnou kapelou The Conspirators.

Foto: Petr Horník, Právo

Slash při hře

Článek

Saul Hudson alias Slash přijede představit svou sólovou tvorbu, zejména pak sólovou desku Apocalyptic Love, která vyšla v květnu 2012. Vystupoval u nás naposledy v roce 2010.

Proslavil se už koncem osmdesátých let s Guns N´Roses, kteří jsou již minulostí. Pak nastartoval velmi úspěšnou sólo kariéru a spoluzaložil pár skupin a projektů (např. Velvet Revolver), které ale nevydržely dlouho.

Charismatický floutek s cigárem a typickým cylindrem si získal posluchače neobyčejně dlouhými a pečlivě vystavěnými dramatickými sóly, která postupují od lyriky až po metalové běsnění. I jeho krátké riffy se staly legendou - např. Nighttrain nebo You Could Be Mine.

Časopis Rolling Stone ho zařadil do žebříčku nejlepších kytaristů všech dob, stejně tak Time a další média. Největší popové hvězdy světa ho žádaly a dodnes žádají o spolupráci - Michael Jackson, Ray Charles či Stevie Wonder.

S Axlem nekomunikuje

Ačkoliv si to mnoho fanoušků přeje, obnovení kultovní sestavy "Guns" už nepřipadá v úvahu. Slash a Axl Rose se dvacet let jen hádají a obviňují ze všeho možného.

Axl vinu hází na Slashe, Duffa a svou bývalou přítelkyni Stephanii Seymourovou, kteří prý ničili jeho schopnost psát: "Pro tyhle tři byla všechno blbost. Strašně mě sráželi. Na turné (myšleno turné Use Your Illusion) Slash a Duff říkali: jsi idiot a ubožák. Dlouho jsem se cítil zablokovaný. Snažil jsem se zjistit, co jsem vlastně chtěl říct."

Ke svým kolegům se už nechce vracet. "Míček není na mé straně, já tuhle válku přežívám, ale nevyvolal jsem ji."

Začátkem roku Slash uvedl, že ho bývalý kolega nenávidí, ale není to vzájemné. "Je to kvůli hodně věcem, já vlastně ani nevím. Vůbec spolu nekomunikujeme. Mluvím s Duffem a Stevenem, ale když dojde na starou sestavu Guns N' Roses, není nikdo, kdo by to rozhodnul.“

Vstupenky na koncert jsou v prodeji od 28. listopadu v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám