Hlavní obsah

Urbanová, Havelka i Bárta pomohou obětem tsunami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pomoc jihovýchodní Asii, postižené prosincovým zemětřesením, plánuje i občanské sdružení Tsunami. Chystá tři projekty, jejichž výtěžek bude určen na obnovu infrastruktury. V prvním se spojilo s hudebníkem Ondřejem Havelkou, který připravil na 13. února do pražské Lucerny charitativní koncert Tsunami Rock. Lístky by měly stát od čtyř do pěti set korun.

Foto: VLS

Z minulých ročníků

Článek

"Hned po katastrofě mě oslovil honorární konzul Srí Lanky pan Josef Pěnkava, což je můj bývalý spolužák z gymnázia, abych mu pomohl uspořádat nějakou charitativní akci.

Za peníze, které získáme, nakoupíme vlnitý plech na střechy příbytků místních rybářů. Konkrétní pomoc je totiž nejlepší," sdělil Právu Havelka.

Na koncertě vystoupí kromě Havelkova orchestru Melody Makers i Dan Bárta, který pomáhal na ostrově s úklidem, Hana Hegerová, bratři Ebenové, Zdeněk Svěrák, Radůza, Jaroslav Dušek,Vladimír Mišík a Etc., Věra Bílá, Ester Kočičková a další.

Další koncerty

Na březen plánuje sdružení dražbu umění, do níž svá díla zdarma poskytli čeští výtvarníci jako Jaroslav Róna, Petr Faltus a Petr Písařík i ruský malíř Viktor Safonkin. "Budu moc rád, když to někomu pomůže," řekl Safonkin. Podle předsedy sdružení Tsunami Zbyňka Tatara se už podařilo shromáždit úctyhodnou kolekci současného moderního umění.

Na podzim se bude konat operní koncert Tsunami Gala, jehož hlavní hvězdou bude pěvkyně Eva Urbanová. Přesný termín zatím organizátoři nesdělili. Kromě toho se chystá aukce předmětů českých sportovců, přehlídka filmů z Čs. filmového archívu ze zasažených oblastí a příští rok reprezentační ples.

Sdružení Tsunami spolupracuje s dalšími humanitárními organizacemi a indonéským velvyslanectvím. Záštitu nad projekty převzal pražský primátor Pavel Bém. Vybrané peníze jsou určeny na obnovu indonéského města Meulaboh, které leží 70 kilometrů od epicentra zemětřesení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám