Hlavní obsah

Úřady budou občany informovat na speciálním kanále ČT už letos

Právo, Jana Perglová

T Služby neboli T Government by měly být k dispozici již koncem letošního roku divákům České televize, kteří sledují digitální vysílání, zatím ale jen ve zkušebním provozu. O co jde? Česká televize poskytne prostor, tedy speciální vysílací kanál, na kterém budou úřady státní správy poskytovat divákům informace důležité pro běžný denní život.

Článek

Například na něm najdou, jaké jsou možnosti czechpointu a popis jak využívat jeho služeb, kontakty na všechny možné úřady, kdy, kde a jak podávat žádosti, ale také třeba, kdy bude ve vašem bydlišti přistaven kontejner pro netříděný odpad nebo kde je otevřen sběrný dvůr.

Systém bude využíván i v případě krizových událostí, jako jsou průmyslové havárie nebo živelní pohromy. Jde o informace, které si asi polovina naší populace umí najít na internetu.

A právě ta druhá polovina obyvatel, jež přístup k internetu nemá nebo se neorientuje na webových stránkách různých úřadů státní správy, může hledané informace najít na televizní obrazovce. Za obsah informací budou odpovídat jednotlivé úřady státní správy.

Memorandum o spolupráci České televize a ministerstva vnitra na rozvoji právě takových služeb státní správy občanům prostřednictvím digitálního zemského TV vysílání a související technické infrastruktury uzavřeli v úterý generální ředitel ČT Jiří Janeček a ministr vnitra Ivan Langer.

T Služby nikterak neovlivní digitální zemské vysílání čtyř programů ČT a doplňkových digitálních služeb v rámci multiplexu veřejné služby. Budou zcela svébytným rozšířením digitální sítě číslo 1.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám