Hlavní obsah

Uherské Hradiště uvítá Michela Gondryho a Bertranda Taverniera

Novinky, Stanislav Dvořák

Scenárista a režisér Michel Gondry nebo další francouzský režisér, Bertrand Tavernier, přijedou na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště. Kromě toho se program zaměří na španělskou kinematografii.

Foto: ČTK - Jeff Christensen

Michel Gondry

Článek

Více než dvě stovky filmů, koncerty, výstavy, divadlo – to vše nabídne festival, který se koná 25. července až 2. srpna. „Budeme mít šest uzavřených sálů, dvě letní kina a rozšiřujeme hudební program, který přesouváme na Masarykovo náměstí a bude pro všechny zdarma,“ upozornila ředitelka LFŠ Radana Korená.

Španělská sekce se věnuje žánru espaňolada, který spoluvytvářel obraz Španělska včetně stereotypů (býčí zápasy, flamenco, machismus). Rozmanitá nabídka filmů má ale ustálené představy zpochybnit.

Ve Visegrádském horizontu se diváci dozvědí o Alexandru Hackenschmiedovi, u nás málo známém představiteli české avantgardy, který dlouho působil v Americe. Z novinek visegrádských zemí čeká diváky více než třicet filmů, mezi nimiž určitě vzbudí velkou pozornost předpremiéra režijního debutu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic.  

Promítat se bude i středoevropská sci-fi, jak z období komunismu, tak novější.

Lístky i ubytování je možné rezervovat na www.lfs.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám