Hlavní obsah

Úderem půlnoci se začne prodávat sedmý díl Harryho Pottera

Středa je vytouženým dnem českých ctitelů knižní série britské spisovatelky Joanne Rowlingové o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Český překlad jejího sedmého a závěrečného dílu nazvaný Harry Potter a relikvie smrti se začne prodávat úderem půlnoci na čtvrtek. Malí čtenáři mohou poslední hodiny před vytouženým okamžikem strávit v Praze společně při celodenním zábavném "kouzelnickém" programu.

Článek

V Domě knihy Kanzelsberger na Václavském náměstí v Praze si již od dopoledne mohou vychutnávat kouzelnická a divadelní představení, výtvarné dílny, filmové projekce i zábavné soutěže. Šanci na vítězství v nich budou mít ti, kteří prokážou znalost předchozích svazků kouzelnické série.

Hlavní program začne v podvečer. Představí se na něm zástupci fanklubu Harryho Pottera, návštěvníky bude čekat také speciální "škola kouzel". Malí čtenáři si budou moci popovídat s Pavlem Medkem, který závěrečné svazky série přeložil. Přesně o půlnoci začne prodej novinky.

Závěrečný svazek ságy o Potterovi vydává stejně jako předchozí díly nakladatelství Albatros. Kniha v Británii vyšla loni v červenci pod názvem Harry Potter and the Deathly Hallows. Tomu, aby se v Česku dostala již na předvánoční trh, bránila podle Albatrosu dlouhá licenční jednání. Kniha o více než 600 stranách vyjde v nákladu asi 200 000 kusů na ekologicky šetrném papíře. Nakladatel uvádí doporučenou cenu 549 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám