Hlavní obsah

UčíTelka se vrací do České televize

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka se prvňáčci, školáčci z prvního stupně základních škol a jejich rodiče opět mohou na programu ČT 2 setkávat od pondělí do pátku v 9.00 hodin s UčíTelkou. Tento vzdělávací pořad zavedla veřejnoprávní Česká televize letos v březnu, kdy se děti musely učit jen z domova.

Foto: Česká televize

Článek

Na UčíTelku se dívalo podle výzkumu televize každé třetí dítě ve věku šest až deset let. Učení z domova podporuje a pomoc rodičům i učitelům nabízí rovněž vzdělávací web České televize nazvaný ČT edu.

Na něm je k dispozici přes pětasedmdesát tisíc minut naučných videí z více než třiceti předmětů. Chytrou zábavu pro ukrácení volného času poskytuje dětem web Déčka, například na stránkách Nenudím se doma.

Posílen servis hendikepovaným

Česká televize nepřerušila a nadále vysílá odpočinkově zábavný program ČT 3 určený seniorům, aby snáze překlenuli dobu, kdy musí omezit svá setkávání. V rozšířené podobě obnovila televize tlumočení a překlad do znakového jazyka hlavně u aktuálního zpravodajství. Skrytými titulky a audio description doplňuje ČT všechny své zpravodajské pořady, dále Studio 6, Branky body vteřiny nebo Interview ČT 24.

Do znakového jazyka nyní tlumočí tři denní zpravodajské relace, Události v regionech, večerní Události a rovněž všechny tiskové brífinky týkající se koronavirové situace.

Další novinkou je, že od této neděle 18. října bude znovu ČT na dvojce vysílat v přímém přenosu od 10.00 hodin nedělní bohoslužbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám