Hlavní obsah

UčíTelka na ČT nečekaně končí

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize nečekaně oznámila, že pořady UčíTelka (pondělí až pátek od 13.00) a UčíTelka-kabinet (neděle od 9.00) se už od úterý vysílat na programu ČT 2 nebudou.

Foto: Česká televize

Článek

Děti na prvním stupni mají výuku ve škole a podle v této chvíli platného oznámení vlády chodit do základní školy budou, takže doplňkové televizní vyučování od 13 hodin se míjí s životním rytmem cílové skupiny dětských diváků, jejich učitelů a rodičů.

„Záměrem UčíTelky bylo během září pomáhat dětem s opakováním látky při návratu do škol po téměř šesti měsících bez prezenční výuky. Tento úkol jsme nyní naplnili. Teď se bude ČT soustřeďovat na rozvoj webu ČT edu, který pomáhá s učením doma i přímo ve třídách, a bude připravovat další televizní vzdělávací formáty,“ sdělila Právu mluvčí ČT Karolína Blinková.

Veřejnoprávní televize přitom měla na následující tři týdny UčíTelku v programových plánech napevno zařazenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Vzniká seriál Kukačky, příběh záměny dětí

Je to výjimečná situace, přesto se v reálném životě stává, a v nedávných letech dokonce i u nás. Přivézt si z porodnice dítě jiných rodičů a zjistit pravdu až...

Výběr článků

Načítám