Hlavní obsah

U smrti zpěvačky Cranberries policie vylučuje podezření na trestný čin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt slavné zpěvačky Dolores O'Riordanové není považována za podezřelou, uvedla v úterý britská policie. Tvář skupiny Cranberries, která se stala pro mnohé fanoušky symbolem 90. let, zesnula přirozeně. Podle starších zpráv zahraničních médií měla v poslední době vážnější zdravotní problémy.

Foto: Foto Jan Šída

Dolores O’Riordanová

Článek

Policie sestavila zprávu o úmrtí, ale přesnou příčinu určí až koroner. Zpěvačce z irského Limericku bylo 46 let.

V devadesátých letech válcovala hitparády s hity Zombie, Linger nebo Dreams. V roce 2003 se skupina rozešla a O'Riordanová zkusila krátkou sólovou kariéru, která už nebyla tak úspěšná. V roce 2009 se Cranberries zase obnovili.

Foto: Foto Cooking Vinyl

The Cranberries, zleva Noel Hogan (kytara), Dolores O’Riordan (zpěv), Mike Hogan (baskytara) a Fergal Lawler (bicí).

O'Riordanová byla nalezena mrtvá v hotelu v Park Lane v pondělí. Její mluvčí potvrdil, že byla na kratší dobu v Londýně kvůli nahrávání.

Irský prezident Michael D Higgins uvedl, že jde o velkou ztrátu. Zpěvačka měla podle něj se svou skupinou “obrovský vliv na rock a pop v Irsku i v mezinárodním měřítku”.

Podle faráře z jejího domovského města Jamese Waltona bude zpěvačka uložena k odpočinku právě tam. Ještě ale nevědí, kdy úřady umožní převézt tělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám