Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Forrest Gump, Černá Dahlia, Jak na věc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní nabídka na víkend nevypadá nejhůře. Je tu propracované krimi-retro ze 40. let Černá Dahlia, povedená britská komedie Jak na věc a také věčná klasika Forrest Gump.

Článek

Forrest Gump

Už pořádně starý, ale rozkošný film Roberta Zemeckise Forrest Gump (1994) o prosťáčkovi, který se proslavil, aniž by tušil proč. Nevěděl vůbec nic, ale měl hodnou maminku a řídil se radou „Když se dostaneš do problémů, utíkej.“ Přežil s ní střední školu, univerzitu, vietnamskou válku i osmdesátá léta. Film má navíc geniální soundtrack.

Pá 20:00 Nova

Černá Dahlia

Pěkně propracované retro Briana De Palmy, které odkazuje ke starým noirovým filmům. Detektivové vyšetřují případ brutálně zavražděné začínající hollywoodské herečky, zvané Černá Dahlia a rozplétají spletenec vztahů, intrik a korupce.

I když příběh může působit trochu kostrbatě a je poněkud dlouhý, kdo má rád atmosféru 40. let, bude unešen. V hlavních rolích perfektní herci - Josh Hartnett, Scarlett Johanssonová, Aaron Eckhart, Hilary Swanková. Prostě dream team.

So 21:45 Nova Cinema

Jak na věc

Jedna z nejlepších britských komedií vznikla podle literární předlohy Nicka Hornbyho. Osmatřicetiletý single flákač Will si užívá bezstarostný život, nechodí do práce a žije z dědictví. Střídání přítelkyň ho zavede až do Sdružení osamělých rodičů, kde jsou výhradně svobodné či rozvedené ženy.

Díky tomu se seznámí s malým Marcusem, který ho zpočátku jen otravuje a navíc má ujetou matku. Chlapec však v unuděném chlápkovi vzbudí poslední zbytky jeho lepšího já a přinutí ho, aby konečně udělal alespoň něco užitečného. Hlavní roli si skvěle vychutnal Hugh Grant.

So 11:55 Prima

Reklama

Výběr článků

Načítám