Hlavní obsah

TV tip: Mel Gibson i alternativní inspektor Clouseau

Novinky, Stanislav Dvořák

Z víkendové televizní nabídky vás možná zaujme slavný Maverick s Melem Gibsonem, nebo polozapomenutý film s inspektorem Clouseauem, který nepatří do hlavní linie Sellersových komedií.

Článek

Inspektor Clouseau

Legendu potrhlých komedií není třeba moc představovat. Každý si asi vzpomene na řadu geniálně "ujetých" Clouseauových gagů, ale pozor, tento film z roku 1968 dělal jiný tvůrčí tým a místo Sellerse v něm hraje Alan Arkin, podle některých fanoušků skvělý komik, podle jiných hrozný. Každopádně je zajímavé se na film podívat aspoň ze studijních důvodů.

Při loňském udílení Českých lvů byl natočen na chodbě před sálem krátký minirozhovor s Herbertem Lomem, který hrál v komediích s Peterem Sellersem šéfinspektora Dreyfuse. Pokud by vás zajímal, klikněte zde.

(Inspektor Clouseau, ČT1 So 15:35)

Maverick

V komedii z Divokého západu rozehrává svůj šarm a vtip především hlavní hrdina, podvodník Maverick, v podání Mela Gibsona. Jeho partnerkou je neméně vychytralá Annabelle Bransfordové (Jodie Fosterová). Jde o to sehnat peníze na velký karetní turnaj a oba hrdiny to uvádí do série nebezpečných i komických situací, z nichž téměř vždy nějak "vybruslí". 

Film z roku 1994 vznikl na motivy jednoho starého amerického TV seríálu a režie se ujal Richard Donner (Smrtonosná zbraň).

(Maverick, Nova Pá 20:00) 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám