Hlavní obsah

Turné Madonny bylo v roce 2012 nejvýnosnější

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MDNA World Tour zpěvačky Madonny vyneslo v roce 2012 asi 228 miliónů dolarů (více než 4,3 miliardy korun) a stalo se komerčně nejúspěšnějším turné roku, uvedl server BBC.

Foto: Reuters

Madonna během svého turné MDNA

Článek

Turné MDNA navštívilo více než 1,6 miliónu platících diváků a Madonna vystupovala v 65 městech po celém světě.

Druhý je letos americký zpěvák a skladatel Bruce Springsteen, jehož turné vyneslo asi 198 miliónů dolarů (3,8 miliardy korun), a třetí bývalý člen Pink Floyd Roger Waters, kterému koncertování vyneslo cca 186,5 miliónu dolarů (3,5 miliardy korun).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Springsteenův E Street Band při vystoupení v Praze

Bizarní je čtvrté místo - náleží Michaelu Jacksonovi, jenž je už několik let mrtvý. Jím inspirované "Michael Jackson The Immortal World Tour" souboru Cirque Du Soleil slaví ohromné úspěchy a pomohlo Jacksonovi stát se celkově nejlépe vydělávajícím mrtvým zpěvákem na světě.

Z dalších zesnulých hudebníků mají největší příjmy Elvis Presley, Bob Marley, John Lennon, George Harrison a skladatel Richard Rodgers. Neuvěřitelnou výdrž má zejména Elvis, který zemřel už v roce 1977. Člen Beatles George Harrison zesnul předposlední, teprve v roce 2001, a Michael Jackson jako poslední v roce 2009.

Na pátém místě v žebříčku letošních turné je popová skupina Coldplay, na šestém místě americká provokatérka Lady Gaga a na sedmém Kenny Chesney & Tim McGraw.

Osmí jsou američtí rockoví veteráni Van Halen a o deváté místo se musí dělit rappeři Jay-Z a Kanye West. Desátý je Andre Rieu.

TOP TEN TURNÉ

1 - Madonna - 228 miliónů dolarů

2 - Bruce Springsteen & The E Street Band - 199 miliónů dolarů

3 - Roger Waters - 186,5 miliónů dolarů

4 - Michael Jackson The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil - 147 miliónů dolarů

5 - Coldplay - 147 miliónů dolarů

6 - Lady Gaga - 125 miliónů dolarů

7 - Kenny Chesney & Tim McGraw - 96,5 miliónů dolarů

8 - Van Halen - 54 miliónů dolarů

9 - Jay-Z a Kanye West - 47 miliónů dolarů

10 - Andre Rieu - 47 miliónů dolarů

Výnosy z turné jsou dnes důležitější než dříve, protože zpěváci už se nemůžou spolehnout na to, že vydělají na prodeji desek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám