Hlavní obsah

Turné Lucie startuje za rok v Košicích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Comebackové turné skupiny Lucie začne 26. května v Košicích. Následuje Bratislava, Ostrava, Brno a nakonec česká metropole Praha. Skupina to oznámila na pondělní tiskové konferenci.

Legendární skupina Lucie znovu plánuje velké turnéVideo: Novinky

 
Článek

Turné vypukne 26. května v Košicích (Steel Arena), 29. května se dočká Bratislava (Slovnaft aréna), 1. června Ostrava (ČEZ aréna), 4. června Brno (Kajot aréna) a 10. června Praha (O2 aréna).

Lístky v Ostravě a v Brně budou stát od 590 korun výše, Praha začíná na 490 korunách. Prodej začne oficiálně ve středu v 9.00, pražské lístky budou v síti Sazka Ticket a ostatní v síti Ticketpro. Na Slovensku to bude Ticketportal.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie rozdávala úsměvy.

Česká televize chce připravit celý balík pořadů o Lucii, archivních i nových, a záznam megakoncertu. Na turné bude využito 21 kamiónů a chystá se největší indoor-fire show v české historii.

Čas obrousil naše hrany a jsme na sebe hodnější. Zmoudřeli jsme.
Robert Kodym

"Posluchači se můžou těšit i na unikátní hydraulické pódium," sdělil moderátor Leoš Mareš. Pódium prý umožní fanouškům být v blízkém kontaktu se skupinou.

Kodym: Už se nám stýskalo

Robert Kodym vysvětlil návrat Lucie slovy: "Byli jsme pod tlakem známých a fanoušků i sebe samých, protože se nám stýskalo po tom, abychom si mohli ty naše písně zahrát, vyvenčit ty naše staré děti, zatím je venčíme ve zkušebně... šlo nám o to tu ponorku zrušit a aby se z ní stala vzducholoď. Naše 27. narozeniny byly znovuzrození, zahráli jsme si v Rudolfinu, a tím jsme se odpíchli. Letos bude kapele 28."

Podle Michala Dvořáka začali zkoušet už před půl rokem a nyní se chystají zahrát např. v Karlových Varech během filmového festivalu. "Intenzivně zkoušíme, v kapele je potenciál a pořádná energie," dodal P.B.CH.

Foto: Petr Horník, Právo

Skupina Lucie

"Těším se, že můžeme normálně fungovat, nejvíc se těším na to, že tam jedeme a lidi se mě přestanou ptát, kdy už začneme," řekl David Koller. "Budeme hrát ty nejlepší písně, které v našich šuplících nacházíme."

Koncerty budou dvouhodinové, a jestli jich bude nakonec více, skupina zatím neví. S hudebními hosty se nepočítá. Sólový projekt Davida Kollera si letos dává pauzu, ale Wanastowi Vjecy pokračují dále.

"Čas obrousil naše hrany a jsme na sebe hodnější. Zmoudřeli jsme," uzavřel Kodym.

Připravuje se i vydání kompletního katalogu Lucie. Konečně tak vyjdou digitálně všechna řadová alba (1. 6. 2013 bude zahájen digitální prodej alb na iTunes) a

vydání na fyzických nosičích je připraveno na podzim 2013 a jaro 2014. Nejprve vyjde během října 2013 exkluzivní box všech řadových alb a legendárního Live 1+2 z pražské Lucerny na CD.

Lucii založili v roce 1986 kytaristé Kodym a P. B. Chovanec. Později se k nim připojil klávesista Michal Dvořák a poté i Koller, bývalý bubeník Jasné Páky i dalších kapel. Koller z Lucie odešel v roce 2005 z „hudebních i osobních důvodů“. Kodym pak ještě chvíli tvrdil, že se skupina nerozpadla, ale žádné koncerty se už nekonaly.

Lucie v datech:

Řadová alba:

Lucie, 1990

In the Sky, 1991

Černý kočky mokrý žáby, 1994

Pohyby, 1996

Větši než malé množství lásky, 1998 

Slunečnice, 2000

Dobrá kočzka která nemlsá, 2002

Ceny:

Český slavík - 1999, 2000, 2001, 2002

Ceny akademie pop. hudby (skupina roku): 1991, 1994, 1998   

Lucie se stala v devadesátých letech jednou z nejpopulárnějších rockových kapel, její desky vycházely ve statisícových nákladech a kapela vyprodávala velké haly. Pravidelně bodovala v anketách Český slavík a Anděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám