Hlavní obsah

Tři mušketýři vstoupí na muzikálovou scénu

Novinky, rh, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako "akční lovestory" označují tvůrci muzikál Tři mušketýři, který podle slavného románu Alexandra Dumase st. napsali Michal David a Lou Fanánek Hagen a který bude mít premiéry 18. a 19. listopadu v pražském Divadle Broadway. Vystřídá zde muzikál Rebelové producentské společnosti Cleopatra Musical, který tak přichází s novým původním muzikálovým titulem.

Foto: Ganbaatar Oyunsaikhana.

Koně v původní mongolské domovině

Článek

Na úterní tiskové konferenci přišel tvůrce muzikálu pozdravit i Karel Gott, který odmítl nabízenou roli kardinála Richelieu, podle slov producenta Oldřicha Lichtenberga hlavně proto "že už nikdy nechce chodit do práce."

Pomohl i Bryan Adams

Pro roli D´Artagnana byli osloveni Pavol Habera, Tomáš Beroun a Alan Bastien, v rolích dalších mušketýrů se představí Josef Vojtek (Athos), Lešek Semelka (Porthos), Martin Pošta (Aramis), kardinála Richelieu vytvoří Petr Muk a Tomáš Trapl. V roli Constance Bonacieu se objeví Zuzana Norisová a Sabina Laurinová, Mylady ztělesní Monika Absolonová a Ilona Csáková a Královnu Helena Vondráčková a Linda Finková. V dalších rolích uvidí diváci i Richarda Genzera, Michala Suchánka, Vladimíra Brabce, Petra Koláře aj.

Projekt podpořil i známý zpěvák Bryan Adams, který souhlasil s užitím svého hitu All For One, který nazpíval společně se Stingem a Rodem Stewardem pro hollywoodský film Tři mušketýři. Píseň zazní v inscenaci, i když nikoli jako stěžejní hit.

Vstupenky již v prodeji

Režie a choreografie muzikálu se ujal Libor Vaculík. "Tři mušketýři jsou příběhem mého mládí. Splním si jejich inscenováním svůj dětský sen," řekl na setkání s novináři Vaculík, který Tři mušketýry chystal již třikrát pro pražské Národní divadlo, ale nikdy k jejich realizaci nedošlo. Náklady na výpravný muzikál s historickými kostýmy Romana Šolce a scénou Marka Hollého dosáhnou 25 miliónů korun.

Na Tři mušketýry je již nyní objednáno více než 10.000 vstupenek. Premiéru doprovodí vernisáž obrazů malujících hudebníků a divadelníků na téma Dumasova románu. Své obrazy přislíbili Karel Gott, Emma Srncová, Jeňýk Pacák a další. Jako první odevzdal své vidění Tří mušketýrů František Ringo Čech. Obrazy budou před vánocemi 2004 vydraženy v dobročinné akci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám