Hlavní obsah

Třem z rodu Burianů vychází v jeden čas desky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nové dvojalbum Dívčí válka vydal písničkář Jan Burian a na trh právě přichází také dvojalbum Heartdisk kapely Southpaw. V roli jejího zpěváka se pod pseudonymem Gregory Finn skrývá Burianův syn Jiří Burian. Písničkářova otce a zakladatele rodu navíc představuje nově vydaná deska nazvaná Zpěvák E. F. Burian, jež shrnuje všechny jeho zachované nahrávky.

Článek

"Asi se v dějinách české hudby nestalo, aby tři generace jedné rodiny vydaly během jediného měsíce desku," řekl v Praze novinářům nynější "šéf klanu" Jan Burian. Autorem koncepce a aranžmá jeho novinky byl jeho další syn Jan Burian mladší, syn Jiří zase nahrál většinu nástrojů.

Pro představení nových desek Burian vybral stylově Divadlo Archa, v jehož sále kdysi E. F. Burian působil a jež kdysi dokonce neslo jeho jméno. "Až teď po revoluci člověk může říct, že si váží vlastního otce, a nebude se to vysvětlovat ani politicky, ani kariéristicky," povzdechl si Jan Burian.

"Postava mého otce do dneška nebyla zhodnocena vyváženým způsobem," řekl Jan Burian a dodal, " občas se dozvíte úplně absurdní věci, ale historii nemůžete škrtnout a tu paměť taky ne." 

Burian je rád, že může spolupracovat na deskách se svými syny. Jan Burian mladší se pod pseudonymem Jan Ámos podílel na otcových předchozích albech. "My se k sobě chováme velmi uctivě a velmi rezervovaně a myslím, že se nijak vzájemně nepropagujeme," míní Jan Burian starší. Nyní se při nahrávání sešli všichni tři. "Je to velmi rodinná věc, tam už se tomu nevyhnete. Nemůžete říct, že to jsou nějací kluci, se kterými jsem se seznámil. Nejsou, jsou to moje děti a já jsem rád, že jsou takoví," dodal Burian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám