Hlavní obsah

Trailer k Hepnarové je venku. Ve světě ji nechápou jako vražedkyni, tvrdí tvůrci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival Berlinale si jako zahajovací film sekce Panorama vybral český film Já, Olga Hepnarová dvojice Tomáš Weinreb a Petr Kazda. Světová premiéra filmu o ženě, která schválně najela náklaďákem do lidí, proběhne první den festivalu 11. února 2016.

Já, Olga HepnarováVideo: Novinky

 
Článek

„Určitě nás to těší. Je to prestižní záležitost. Opening celé sekce Panorama v den zahájení festivalu,” řekl Petr Kazda.

Tomáš Weinreb dodal: „Po těch letech, co na filmu pracujeme, je to pro nás zadostiučinění. Hodně lidí nevěřilo, že snímek dokončíme a patřičně ve světové premiéře uvedeme. Máme pozvánky z dalších festivalů po celém světě. Zároveň nás naši francouzští partneři přesvědčili, abychom zároveň již prezentovali i náš nový film, který píšeme.”

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska

„Netuším, jestli jiný český film dostal v uplynulých dvaceti letech možnost velký festival nebo jeho sekci zahájit,“ řekl producent Vojtěch Frič. „O filmu se najednou více mluví, je na festivalu více vidět a svůj význam to pak může mít i pro jeho cestu do zahraniční distribuce, našemu francouzskému agentovi už se ozývají poměrně velcí světoví hráči v oblasti distribuce, uvidíme.“

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska

Olga Hepnarová v sedmdesátých letech nákladním vozem úmyslně najela v centru Prahy do lidí a osm jich zabila. Podivínská depresivní žena odmítla činu litovat, chtěla se pomstít společnosti. V roce 1975 byla oběšena.

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska a Marika Šoposká ve filmu Já, Olga Hepnarová

Hraje ji Polka Michalina Olszańská a film bude uveden také ve Francii, Polsku a na Slovensku. Cizinci prý příběh Hepnarové vidí jinak, jako univerzální intimní příběh dívky stojící mimo společnost.

„Fakt, že jde o skutečný příběh masové vražedkyně, v zahraničí často úplně pomíjejí. Soustředí se na silný osobní příběh s hrůzným vyústěním a na hlavní kontroverzní postavu samotnou. Toto nás provází celou realizaci: zcela odlišný přístup k látce u nás a v zahraničí,“ dodal Frič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám